duminică, 30 decembrie 2007

DINOSAUR MUMMY



Scientists today announced the discovery of an extraordinarily preserved "dinosaur mummy" with much of its tissues and bones still encased in an uncollapsed envelope of skin.

Preliminary studies of the 67-million-year-old hadrosaur, named Dakota, are already altering theories of what the ancient creatures' skin looked like and how quickly they moved, project researchers say.

National Geographic

2008 - AN ELECTORAL UNIC

Pentru ca anul 2008 este un an electoral unic le dau tuturor o idee (in avanpremiera, cum se spune) despre cum se vor desfasura campaniile electorale:

LA MULTI ANI 2008!

La multi ani!

CATALOGUE DES PRIX D'AMOUR

Cred ca acest catalog ar putea fi necesar politicenilor nostri, pentru a sti cat sa incaseze dupa ce fac voia sefilor lor.

Este interesant ca cineva l-a impaturit cu (relativa) grija.

sâmbătă, 29 decembrie 2007

Diferentele dintre RACEALA si GRIPA

Cum sa aflam diferentele dintre raceala si gripa
Atat raceala cat si gripa sunt boli respiratorii, dar sunt cauzate de tipuri diferite de virusuri. Simptomele de gripa apar de obicei repede (in intervalul de 3-6 ore) si consista din febra, dureri de muschi, tuse seaca si oboseala extrema. Simptomele de raceala sunt mai putin severe si persoanele au nasul infundat, tuse productiva, usoara oboseala si dureri musculare limitate.

Iata simptomele la ambele boli:

RACEALA

Febra Rar
Dureri Usoare
Frisoane Nu
Oboseala Usoara
Simptome imediate Simptomele apar gradual
Tuse Plina, productiva
Stranuturi Obisnuite
Nas infundat Obisnuit
Gat dureros Obisnuit
Disconfortul in Usor spre moderat
piept
Dureri de cap Neobisnuite

GRIPA
Febra De obicei prezenta
Dureri De obicei, uneori foarte mari
Frisoane Destul de obisnuit
Oboseala Moderata spre severa
Simptome imediate Simptomele pot aparea in 3-6 ore
Tuse Seaca, neproductiva
Stranuturi Neobisnuite
Nas infundat Neobisnuit
Gat dureros Neobisnuit
Disconfortul in Deseori sever
piept
Dureri de cap Obisnuite

A inceput sezonul FIECA

A inceput sezonul FIECA. Toata lumea e FIECA. Toata lumea vrea FIECA. Toata lumea spera sa FIECA. Toata lumea spune tuturor sa FIECA.


"Fie ca..."

joi, 20 decembrie 2007

ŢINE!

Unul dintre verbele care arată o foarte mare încredere în cel de alaturi este: "ţine!". "Ţine..." pentru că eu nu pot acum să ţin dar am nevoie mai tarziu. Ţine pentru ca ştiu ca nu fugi cu ceea ce ţii.

duminică, 9 decembrie 2007

Theodor Stolojan le-a tras clapa!

Cititorii care au făcut şcoală înainte de 1989, altfel spus, pe vremea când Mihai Eminescu era ştiut ca îndrăgostit de Veronica Micle, şi nu de Monica Columbeanu, îşi amintesc, probabil, de celebra Temă cu variaţiuni, schiţă publicată de I.L. Caragiale în Voinţa naţională din 22 august 1985. Satiricul nostru naţional ia ca Temă un fapt minor: un incendiu la o casă din Dealul Spirii, stins în câteva minute. "Aseară, pe la 6 ore, un foc a izbucnit la o casă peste drum de cazarma Cuza în Dealul Spirii. Mulţumită activităţii pompierilor şi soldaţilor, focul, deşi bătea un vânt puternic, a fost năbuşit în câteva minute. Pagubele nu sunt prea însemnate." Plecând de aici, Caragiale imaginează trei texte (Variaţiuni) tipărite de ziarele vremii ca reflectare a întâmplării. Cea mai hazlie rămâne Variaţiunea atribuită de I.L. Caragiale unui "ziar opozant, fără programă, nuanţă liberal-conservatoare". Îngălat la modul absolut, ca multe dintre textele unei prese partizane până la imbecilitate, articolul se remarcă prin violenţa atacului la adresa Guvernului, pe motiv că "dacă pompierii, opera venerabilului şi bătrânului general Florescu, nu stingeau focul, cine ştie cât mai ardea!!!"

Atât înainte, cât şi după 1989, cercetătorii s-au concentrat exclusiv asupra aspectelor estetice ale satirei caragialiene. Ei n-au ţinut cont astfel că multe dintre nemuritoarele schiţe şi povestiri ale lui I.L. Caragiale sunt undeva la graniţa dintre proză şi gazetărie. Dacă ar fi luat în calcul această realitate, ei şi-ar fi dat seama că Temă cu variaţiuni ascunde o realitate social-politică precisă, trăită de Caragiale ca gazetar. Ziarul opozant, de nuanţă liberal-conservatoare, nu e nimeni altul decât cotidianul România, oficiosul unui partid al cărui titlu ne face să pufnim în râs: Partidul Liberal-Conservator. Cum a luat naştere acest partid? Printr-un proces tipic vremurilor lui Caragiale. La 10 ianuarie 1880 se constituie la Bucureşti Partidul Liberalilor Sinceri. În ciuda numelui său, cu pronunţat iz caragialean, formaţiunea se vrea serioasă. E vorba, de fapt, despre o disidenţă din cadrul PNL, condus autoritar de Ion C. Brătianu. Avându-l în frunte pe George D. Vernescu (proprietarul clădirii ce se poate vedea şi azi pe Calea Victoriei), Partidul Liberalilor Sinceri număra în rândurile sale fruntaşi liberali nemulţumiţi de conducerea PNL, mai ales de cuplul I.C. Brătianu – C.A. Rosetti. Îşi împodobise numele cu sintagma Sinceri pentru a reliefa că membrii săi împărtăşeau principii "liberale sincere", spre deosebire de cei rămaşi în PNL, care împărtăşeau principii liberale "nesincere". Pe fondul lungii guvernări I.C. Brătianu, PLS se apropie de Partidul Conservator, cu care se şi contopeşte la 17 martie 1884, formând Partidul Liberal-Conservator. Oficiosul PLS are un titlu propagandistic: Binele Public. După fuziunea cu Partidul Conservator, organul de presă al PC se autodesfiinţează, ca şi Binele Public, de altfel pentru a lăsa loc oficiosului Partidului Liberal-Conservator, România.

7 decembrie 2006. De la apariţia pe scena politică a Partidului Liberalilor Sinceri au trecut 126 de ani. Tot la Bucureşti, se iveşte pe scena noastră politică un nou partid: Partidul Liberal Democrat. Câţiva li-deri ai PNL, nemulţumiţi că partidul nu le-a dat un ciolan la fel de mare ca al altora, decid înfiinţarea unei formaţiuni având drept stindard: promovarea adevăratelor principii liberale falsificate de PNL-ul lui Călin Popescu Tăriceanu. Nu îşi spun Liberali Sinceri, dar se înţelege că asta se pretind. Sub conducerea lui Theodor Stolojan, echipa nemulţumiţilor colindă ţara şi aduce în noul partid mulţi liberali nemulţumiţi, la rându-le, de politica actualei conduceri a PNL. Ca şi în cazul celor din PLS, cei din PLD se avântă în luptă pentru a face din formaţiunea lor una în stare să concureze şi să dea jos PNL-ul de la guvernare. Luându-l în serios pe Theodor Stolojan, ei au reuşit la europarlamentare un procentaj de aproape 8%. Şampanie, îmbrăţişări, entuziasm, speranţe.

Luni, 3 decembrie 2007, află că PLD se va uni cu PD pentru a forma Partidul Liberal Democrat. Chiar de la Theodor Stolojan, care i-a smuls pe mulţi din PNL. Fostul prim-ministru al lui Ion Iliescu le-a tras clapa. Nu e la prima şmecherie de acest soi. În octombrie 2004, le trăgea clapa celor din PNL, jucând comedia îmbolnăvirii pentru a-i lăsa lui Traian Băsescu locul de lider al Alianţei D.A. Ce vor fi simţit cei din PLS acum 123 de ani, când au aflat că partidul lor se va contopi cu PC în Partidul Liberal Conservator? Ce-au simţit cei din PLD în seara lui 3 decembrie 2007. Când citim, în Caragiale, numele noului partid, Partidul Liberal Conservator ne pufneşte râsul? Ce vor simţi urmaşii noştri peste 123 de ani când vor citi despre Partidul Democrat-Liberal?!

2007 12 10 de Ion Cristoiu - Jurnalul National

vineri, 7 decembrie 2007

POLITICA ÎNCEPE SĂ NU MAI ŢINĂ DE FOAME

Înainte de revoluţie, politica nu ţinea de foame şi nici nu era antrenantă pentru cetăţeanul de rând. De fapt nu era antrenanta nici pentru activişti, deşi ei puteau să discute orice cand mergeau la cursuri la Ştefan Gheorghiu şi aşa le mai venea cheful de "politica partidului". Nu avea ce sa te pasioneze atunci. De aceea, oamenii mergeau la vot - se vota şi atunci, mai ştiţi asta? - votau şi ei pe cine nimerea ştampila şi plecau acasă. Însî acasă, dupa ce închideau uşa, făceau chiar şi din acea politică anostă un circ, pentru ca începeau bancurile. Unde Bulă era Ceauşescu, iar Ceauşescu un Bulă. Şi mai făceau circ din politică ascultând Europa Liberă, Vocea Americii, citind Orizonturi Roşii, citind articolele xero-copiate despre viata lui Adrian Păunescu, etc. Lipsea însă pâinea.

Şi oamenii au vrut pâine, pentru că ştim că asta le trebuie: pâine şi circ. După revoluţie, oamenii tot nu aveau pâine, dar aveau circ. De fapt aveau pâine, şi era turcească, şi era bună, şi se stătea la coada pentru ea, dar totul era foarte scump. Circula un banc pe atunci care spunea că dacă vezi ceva la magazin care îţi place, până te duci acasă să iei banii, la magazin vedeai că respectivul obiect tocmai s-a scumpit. Deci era pâine scumpă şi circ mult şi ieftin. Era ieftin să stai toată noaptea să te uiţi la televizor la dezbaterile din CPUN. Şi să povesteşti apoi despre Mircea Dinescu şi Nica Leon şi Ion Iliescu, cum se înjură ei şi cum ţipă. Era ieftin să te uiti la procesul nomenclaturiştilor şi al lui Nicu. Şi o bună perioadă de timp, politica ţinea loc şi de circ şi de pâine. De aceea, cei care nu aveau pâine încercau să influenţeze politica. Minerii, Nica Leon... După un timp, politica mergea neapărat împreuna cu pâine. Dată de FSN. Şi de FDSN. Şi de PDSR. Şi de PSD. Poate şi de PNL. Acum, nu mai este îndeajuns nici măcar politica împreună cu pâine. Acum, cei care au pâine fac politica. Şi din pâinea lor mare nu dau nimic la oameni. De aceea majoritatea populatiei nu s-a dus la vot. Bun, majoritatea erau in Italia, dar se putea vota şi de acolo.

Acum toata lumea vrea doar pâine. S-a plictisit de politica, pentru ca aceasta nu ţine de foame. Şi s-a plictisit de politică pentru că ţine pâinea mare la ei. Şi aşa va fi mult timp înainte, lumea nu va vrea sa mai auda nimic de la unii care ţin pâinea la piept şi te împing cu cotul. De aceea au priza şi vor avea politicienii în care poţi avea cât de cât încredere ca te vor ajuta sî îţi câştigi o pâine cinstit, prin muncă, dupa ce ii vei alege, şi te vor lăsa să rupi un colţ de pâine de la pieptul lor.

Poporul român a ajuns la concluzia cî munca iţi ţine de foame şi nu circul, nu politica, şi il va alege pe acela care îi va face traiul mai uşor, oferindu-i posibilitatea să munceasca pentru o pâine alba. Şi cu putin "parizel" dacă s-ar putea.